EQUIP DIRECTIU EFECTIU I ALINEAT

REPTE:

Equip de Direcció estel·lar que havia patit una crisi durant un any. Aquesta crisi impedia les reunions del Comitè de Direcció, fet que comportava una incomunicació entre els departaments, un endarrariment en els lliuraments i un consum molt elevat de recursos a les activitats de desenvolupament amb un incompliment permanent de les dates de lliurament.

Existia una autopercepció d’èxit individual i de fracàs col·lectiu en un context de canvi radical del sector.

RESULTAT:

Acompanyem en un treball sistèmic durant uns mesos, mesurant l’estat de l’equip de direcció en múltiples variables i buscant patrons.

Les mètriques van evidenciar rellevants biaixos cognitius entre els membres del Comitè de Direcció (tots ells, professionals brillants) encara que la conductivitat havia baixat a ZERO. Incorporem diagnòstic, treball compartit, mètriques de resultats, integrem la segona linea de comandament posant negre sobre blanc en els gaps.

Els gaps es van treballar focalitzant-nos en tres nivells. Es van integrar metodologies àgils i efectives per eliminar obstacles. Es van dissenyar nous espais de decisió i es van eliminar continguts-rituals d’esdeveniments corporatius diaris.


El Comitè de Direcció va aconseguir arribar al 94% d’èxit en els nous projectes.