La gestió de les atencions

Els obrer@ del coneixement sempre tindrem més activitat de la qual puguem gestionar. Davant això cal optar, com a imperatiu categòric, per la gestió de les atencions. Determinar que no hem de que fer, i que hem de fer és crític per a nosaltres i per al nostre entorn; sent especialment crític si hi ha persones que tenen expectatives en la nostra actuació ( equip, parella, fills, amants. . . ).
Una bona pràctica és apropiar-se d’eines àgils que ens ajudin a la focalització que ajudi a posar en valor tota l’activitat realitzada al llarg del dia, la setmana o el mes així com prioritzar aquelles tasques /projectes rellevants amb data objectiva que provoquen punts d’inflexió.
L’artesania del management ens pot ajudar a millorar la nostra sensació de control i perspectiva amb eines bàsiques de gestió. La nostra reminisciencia  infantil ens porta als nostres primers traços amb el llapis quan la conceptualització  brollava en les nostres connexions neuronals. Així doncs siguem nens/as i planifiquem el nostre dia a dia amb un llapis i paper avançant en hàbits eficients que requereixin noves eines més avançades a futur.
Si l’eficàcia era la resposta, Quin era la pregunta?